ЕВРОПА СКОВАНА В УЖАС! НОВИ КЪРВАВИ АТЕНТАТИ В ПОДГОТОВКА!

ЕВРОПА СКОВАНА В УЖАС! НОВИ КЪРВАВИ АТЕНТАТИ В ПОДГОТОВКА!

Серия от терористични атаки на коледни базари и в молове в Европа, включително Великобритания, са осуетени преди нападението в Берлин, пише „Индипендънт“.

Оперативните действия, според високопоставени източници, са проведени в пряк отговор на информация за терористични заплахи, свързани с ДАЕШ („Ислямска държава“).

На Острова представители за борба с тероризма съобщиха, че „значим заговор“, вдъхновен от ДАЕШ, е бил предотвратен. Според източници от службите цели са били един или няколко препълнени търговски центъра по време на празниците.

Четирима души в Дарби, една жена в Лондон и един човек в Бъртън ъпон Трент, на възраст между 22 и 36 години, са арестувани за последните дни във връзка с организирани атентати. Иззети са материали за направата на бомби.

Вчера двама мъже, на 22 и 27 години, които са от района на Дарби, са освободени без да им се повдигат обвинения. Другите четирима остават в ареста.

Миналият месец в Марсилия и Страсбург бяха задържани петима мъже на възраст 26-37 години по подозрение подготвяне на терористична атака. Френските власти обявиха, че арестуваните са свързани с ДАЕШ. Полицията е открила оръжия при акцията. Разследването е започнало след сигнал на държава.

Миналата седмица 10 младежи бяха арестувани в Белгия за подготвяне на терористична атака на коледен карнавал. Според прокуратурата младежите са получили инструкции за направа на бомба онлайн, а също така различни методи, които могат да използват за убийство.

В понеделник в Германия беше извършена атака на базар в Берлин, при която бяха убити 12 души. По-рано този месец 12-годишно момче от Ирак беше арестувано в Лудвигсхафен след опит за детонация на бомба на коледен базар, пише Нюз.бг.

През ноември Държавният департамент на САЩ предупреди пътуващите до Европа американски граждани, че има опасност от терористични атаки.

Лидерите на ДАЕШ призоваха терористите да извършват нападения на оживени места като пазари и молове. През ноември списанието на групировката Rumiyah дори призоваваше да се използват автомобили при атаки.

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *