ЧЕСТИТО: ГЕРМАНИЯ ПРОЧЕТЕ ТЕЖКАТА ПРИСЪДА НА БЪЛГАРИЯ!

ЧЕСТИТО: ГЕРМАНИЯ ПРОЧЕТЕ ТЕЖКАТА ПРИСЪДА НА БЪЛГАРИЯ!

Германия може да депортира обратно в България сирийските бежанци. Причината е, че страната е първата членка на Евросъюза, в която те са получили достъп, съобщава кореспондентката на „24 часа“ в Берлин.

Условието за депортирането е чужденците да са здрави и работоспособни.

Административният съд в Дюселдорф взе решение сирийско семейство да бъде върнато у нас. Магистратите са счели, че 40-годишният сириец и 30-годишната му съпруга могат да бъдат върнати в България. Мотивите им са, че именно у нас семейството е получило убежище, след като е избягало от родината си през октомври 2014 г.

През януари 2015 г. двамата сирийци заминали за Германия, където поискали бежански статут. Поради факта, че вече имали такъв в България, германските власти им отказали.

Съдиите в Германия смятат, че семейството сирийци не е застрашено от нечовешко отношение у нас, тъй като бежанците имали достъп до социалната система.

Магистратите са на мнение, че в България е трудно да се намери място за живеене и работа, но това не би трябвало да е проблем за здрави и работоспособни хора. Решението на съда може да бъде обжалвано на по-горна инстанция.

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *