Тракат ли ви зъбите днес? Това още е нищо! От БАН показаха прогнозата за декември, гответе се за

Тракат ли ви зъбите днес? Това още е нищо! От БАН показаха прогнозата за декември, гответе се за

Очаква ни един нормален зимен месец декември. Средномесечните температури ще са около нормата. Валежите ще са около и малко над нормата. Малко повече ще са валежите в южните райони, свързано с преминаването на средиземноморските циклони, съобщи Красимир Стоев, синоптик при БАН.  

„Най-ниските температури ще са между -15 и -10 градуса, а най-високите – между 9 и 14 градуса”, каза той пред Нова телевизия.

„Първото десетдневие ще е с температури, по-ниски от обичайните за месеца.  С доста студено време ще започне декември. Утре сутринта в повечето райони температурите ще са между -10 и –5 градуса. И през деня ще са отрицателни. Между 1 и 4 декември не се очакват валежи. Събота, неделя и понеделник предстои относително затопляне, но от вторник нататък отново ще има понижение на градусите, пак е свързано с валежи. В края на първото десетдневие валежите спират и облачността ще се разкъса”, съобщи той.

По думите му, второто десетдневие ще е без съществени валежи и ще има повишение на температурите, но в началото минималните температури ще са доста ниски – до -12 градуса.  Между 15 и 20 декември има обстановка за валежи, пише блиц.

Стоев каза още, че за третото десетдневие на декември е трудно да се даде категорична прогноза. През първите му дни ще има значителна облачност, но без съществени валежи. Около 26, 28 и 30 декември на места ще има превалявания, предимно от сняг.
„Не е изключено да имаме снежна Коледа”, каза още той. 
 

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *