Жители на „Факултета“ нападнаха екип на bTV (ВИДЕО)

Жители на 'Факултета' нападнаха екип на bTV (ВИДЕО)

Екип на bTV беше нападнат, докато издирва каналджии на нелегални имигранти в столичния квартал „Факултета“. Според източници на телевизията, там живеят голяма част от трафикантите, които превозват бежанци под полицейски чадър.

Какво е провокирало телевизията да посети известния софийски квартал

Едно семейство вече 9-ти месец издирва своя близък – Стоян Колев, изчезнал мистериозно, докато вози към Калотина нелегални имигранти. „Искам по-рано да умра. Не мога да го преживея. Искам си детето, искам истината”, казва майка му.

Хората са категорични – ако мъжът е нарушил закона, трябва да си понесе наказанието, но трябва да се знае какво се случва с него. Колегите му каналджии, които го включват в схемата, са на свобода. Още преди година единият от тях разказа пред bTV за финансовата връзка между тях и полицаи край Сливница.

А днес във „Факултета“ дори разпознават задържаните полицаи. На пътните полицаи се плащали по 40-50 евро на кола.

Гара разпределителна

Според жителите на „Факултета“ в част от къщите се настаняват нелегални имигранти – срещу 20 евро на вечер. И оттук каналджиите  директно ги превозват до Калотина. С помощта на полицаи.

Според източници на телевизията, конкретна зона във „Факултета“ е сборният пункт на каналджиите. А на мястото откриваме бус, за който местни твърдят, че се ползвал именно за превозване на бежанци. Въпросите ни бяха посрещнати с агресия и опит камерата на телевизията да бъде строшена.

За секунди пред буса се събра голяма част от квартала. „Не е вярно, че возим бежанци. Ще го отворите, ще видите, ако искате, го разглобете”, кълнат се ромите. Шанс да снимаме буса отвътре, така и не ни бе даден. 

В крайна сметка екипът си тръгнал от „Факултета“ със скъсани дрехи – заради агресията. И без отговор на въпросите.

Източник: blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *