Наркодилърите, които плуваха с лодка в язовир, за да стигнат до нивите с канабис, отиват на съд

Наркодилърите, които плуваха с лодка в язовир, за да стигнат до нивите с канабис, отиват на съд

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Петър А., на 37 г., и Илия Г., на 32 г., за това, че в съучастие са отглеждали растения от рода на конопа.Двамата обвиняеми са били задържани на 19 юли 2016 г. в землищeто между пловдивските села Красново и Мало Крушево. До момента е установено, че те отглеждали общо 380 растения канабис в четири ниви, сред гориста местност, и близо до язовир. Част от тях били засадени в чували, а други в земята , като височина им била от 18 до 160 сантиметра.

При извършения оглед са открити различни принадлежности за отглеждането на канабис – торове, пластмасови бутилки, тел, найлон, лопата, мотика, лейка и др. До язовира била изградена система за напояване на растенията от водна помпа и маркучи, стигащи до нивите, които двамата обвиняеми поливали през няколко дни. До нивите мераклиите за наркодилъри стигали с лодка през язовира. 

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия. Петър А. и Илия Г. са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

На 22 юли 2016 г., петък, Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *