Сънна епидемия налегна село, хората заспиват, когато ходят, спортуват, говорят ВИДЕО

Сънна епидемия налегна село, хората заспиват, когато ходят, спортуват, говорят ВИДЕО

Виж видеото долу

Снимачна група прекарва 8 дена в казахстанското село Калачи, в което почти всеки е преживял сънна болест. Сънната епидемия започва преди повече от две години и още не е свършила.

Всеки може да заспи по всяко време, докато ходи, говори, спортува. Авторите на филма „Сънната долина“ са разговаряли с местните жители и са се опитали да разберат причините за аномалията.

В малкото село жителите един по един падат и заспиват. Могат да спят в продължение на няколко дни или седмица. Събуждат се и продължават да живеят често с тежко главоболие, в страх от следващото заспиване. Лекарите не намират промени в организма на събудените или диагностицират дифузен оток на мозъка.

Режисьорът на филма Альона Симикина казва, че екипът тръгва за Kaлачи с тревога. Заспиват не само местните, а понякога и гостите на селото.

„Знаехме, че във всеки един момент може нещо да се случи. В първия ден се получи много силно главоболие, състоянието беше  стресово, но  никой не заспа. Стресът обаче може да се дължи на факта, че видяхме как хората продължават да живеят в ужасяващи условия, те не могат да се преместят, никой не им помага. “

В СССР село Kaлачи не е е отбелязано на картата заради тайните уранови мини. През 1980 г. те са затворени. Сънната епидемия застига селото преди по-малко от три години.

Казахстанските учени, както твърдят, са взели проби от въздух и водата в селото, но така и не могат да разберат нищо. Местните хора обвиняват мините… или призраците, които по този начин излизат от  хората.

 

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *