Мистериозният синдром на Лазар пази тайните на смъртта!

Мистериозният синдром на Лазар пази тайните на смъртта!

В медицината отдавна е известен един необикновен феномен, свързан със смъртта, наречен синдром на Лазар, при който се наблюдава спонтанно съживяване на хора, обявени преди това за мъртви

Името на самия феномен е свързано с една от известните библейски истории от Новия завет, разказваща за Лазар, когото Иисус Христос възкресява от мъртвите.

От медицинска гледна точка състоянието се определя като спонтанно възстановяване на кръвообращението в тялото след неуспешен опит за реанимиране на пациента. Все още обаче няма единно обяснение на наблюдавания феномен, свързан със смъртта, преживян от 25 души по целия свят за последните 30 години.

Типичен пример за необичайния синдром е историята на 27-годишен британец, предозирал с хероин и кокаин, когото лекарите безрезултатно се опитват да изтръгнат от ръцете на смъртта в продължение на 25 минути, спонтанно съживил се след като вече е официално обявен за мъртъв.

В друг случай 18-годишна американка, опитала да се самоубие, поглъщайки огромна доза сънотворни, се връща към живота 7 минути, след като лекарите официално констатират смъртта ѝ.

Друг интересен пример е 45-годишна колумбийка, която изненадващо се съживява в погребален дом, докато е подготвяна за погребението си.

45-годишен французин се изплъзва от смъртта по време на операция за отстраняване на органите му за трансплантация.

 

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *