ИЗВЪНРЕДНО и САМО ТУК! Трус в държавата! Повдигат обвинение на началник-кабинета на Пламен Орешарски

Началничката на кабинета на премиера Пламен Орешарски – Мария Дивизиева съвсем скоро ще бъде обвиняема. Това научи ПИК от два независими източника.
29
Дивизиева ще попадне под ударите на закона във връзка с разследването, по което стана обвиняем и ген. Веселин Пенгезов, а именно злоупотреба с европейски средства по програма ОПАК.
Разследването по случая е от 2010 г. То е за за проекта „Интегрирана информационна система за прозрачност във военните съдилища, който се финансира по Оперативна програма „Административен капацитет“ и е спечелен от Военно-апелативният съд.
Стойността му е 700 хил. лв., като реално са изразходвани 520 хил. лв. Разследането започва през 2010 г. в специализирания отдел към Софийската градска прокуратура, занимаващ се с измами с еврофондове
До 2009 г. Дивизиева беше зам.-министър на държавната администрация и административната реформа и ръководител на управляващия орган по ОПАК.
Тази сутрин призовкари са отишли да й връчат призовката в сградата на Министерския съвет. Дивизиева, обаче панически е избягала в съседна стая и е наредила на сътрудничките й да обясняват, че я няма в сградата, разкриват нашите източници. Никой от колегите й не е поискал да приеме предназначената за нея призовка. Циркът се е разиграл не къде да е, а в сградата на властта. Срамота!
Въпреки всичко Дивизиева ще бъде привлечена към наказателна отговорност. Прокуратурата за пореден път доказва, че пред нея всички са равни – независимо дали са от предишното или от сегашното управление на страната.
Очаква се на Дивизиева да й бъде определена и мярка за неотклонение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *