Горещините идват: Застигат ни невиждани за май месец жеги!

jegi

 

Топъл и слънчев се очертава деня на днешния, 14-ти май. Времето ще е основно слънчево и сухо, горещо, без съществени температурни разлики. Над държавата ще се настани трайно слънчевото време и жеги. Възможно е през следобеда на деня да има повече облаци и краткотрайни валежи.

Такива специалистите очакват над западните и централните територии на страната. Температурите днес ще се движат в границите между 26 чак до 31 градуса. Жегите днес ще се настанят трайно над цялата страна.

Синоптиците обещават хубаво време и над Черноморието. Там градусите ще бъдат малко по-малки в сравнение с централните части на страната. Туристите ще се ръдват обаче на слънчево време. Живакът ще показва между двадесет и двадесет и три градуса. Вълнението на морската вода ще бъде слабо. В следобедните часове вятърът ще се усили, като ще докара и повече облаци. Възможно е на някои места там да превали краткотраен дъжд.

Иначе водата също е топла и обещава на туристите плаж и тихо време. Над планинитевремето също ще се задържи слънчево и без съществени промени. Ще духа слаб, северозападен вятър. В по-късния следобед се чака да има повече облаци, но малко вероятно е над планините да завали дъжд.

Температурите над Стара планина и останалите планински масиви ще се движи в границите около осемнадесет-двадесет градуса. Над по-високите била в планините вятъра ще се засили в късните следобедни часове.

Утре отново най-вероятно времето да е топло и дори горещо за този сезон. Превалявания не се очакват, облаци може да има едва в по-късните следобедни и вечерни часове на деня, а иначе ще търпим отново жеги.

Източник: http://www.razkritia.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *