БОЖИЕТО НАКАЗАНИЕ СЕ СТОВАРИ ВЪРХУ АКУШЕРКАТА, КОЯТО ПРЕБИ БЕБЕТО! ЕТО КАКВО СТАНА С НЕЯ!

1_9702

 

Акушерката Емилия Ковачева, която преби зверски четиридневното пеленаче Никол, като в продължение на часове го млати с юмруци и стъклена бутилка, е изпаднала в тотално умопомрачение, разкри пред „България Днес“ защитникът й адвокат Владислав Янев.

По думите на юриста Ковачева е извършила зверството, което бе запечатано от охранителните камерите на неонатологичното отделение в софийската болница „Софиямед“ в пълно замъгление на съзнанието.

„Тя не си спомня нищо от деня на трагичния инцидент. Нещо повече, дори не вярва да е извършила подобно зверство! В момента е една развалина и не знам докога ще издържи“, заявява юристът.
Ковачева, която е с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража и е обвинена за опит за убийство на малолетно дете по особено жесток начин, споделила на адвоката си, че едва когато е влязла в съдебната зала с белезници на ръцете, потресена разбрала какво е сторила. Юристът твърди, че до ден днешен клиентката му, която е в абсолютен нервен срив, не може да проумее какво се е случило на 18 април.
От събраните до момента доказателства по делото става ясно, че по време на дългата си смяна Ковачева бие жестоко 4-дневната Никол с голи ръце и с бебешко шише за хранене. Зверското насилие над безпомощното пеленаче е заснето от охранителните камери в залата. То започва в 1,49 ч. и приключва в 3,20 ч. на 18 април. От смразяващите кръвта записи се вижда как на три пъти Ковачева напуска и се връща в стаята с пеленачетата. При всяко нейно посещение тя с чудовищна ярост налага четиридневната Никол. Няколко часа след побоя, преди да сдаде смяна, Ковачева съобщава на дежурната д-р Попова, че Никол е пожълтяла и се е подула. Адвокат Янев твърди, че именно в този момент Ковачева е излязла от „зомбираното състояние“, в което е била, докато пребива пеленачето. Според него всички действия на разследващите и събраните по делото доказателства са незаконни. По думите на юриста полицаите са снели показания на клиентката му, като не са й казали, че е обвиняема, и са я подвели да потвърди, че е удряла детето. Янев оспорва и експертизата, на база на която Ковачева е обявена за вменяема.
„Това не е никаква експертиза, а т.нар. експертна справка, която по никакъв начин не е доказателство за нейното психиатричното здраве“, разпалено обяснява той.
Според юриста Ковачева не е съзнавала какво е вършела във фаталната нощ, като я определи като един абсолютно откачил от претоварване човек. Причината за изстъплението й били двете последователни 12-часови смени, които тя е дала. Впоследствие се установява, че акушерката редовно е поемала 24-часови дежурства, като е нарушавала всякакви законоустановени норми. Тепърва експерти ще установяват дали Ковачева е извършила деянието в адекватно състояние, или е била изпаднала във временна невменяемост. Именно това е и основното перо на защитата на акушерката. От Софийската градска прокуратура потвърдиха, че са назначени редица психиатрични изследвания и експертизи, които да отговорят на въпроса вменяема или не е Ковачева.
Според известния експерт по клинична психопатология проф. Петър Иванов обаче акушерката е нямала представа какво върши, като най-вероятно е била изпаднала в налудно състояние, отключено от нечовешка преумора.

700 г наддаде бебето

Новородената Никол, която бе жестоко пребита от акушерката, е наддала 700 грама, откакто е постъпила за лечение в частната болница „Токуда“. Детенцето се възстановява и е в много добро състояние, като до няколко дни ще бъде изписано.
„Черепно-мозъчната фрактура се е компенсирала, защото костите са меки, а мозъчният кръвоизлив е овладян и се повлиява изключително положително от медикаментозното лечение“, заяви пред „България Днес“ говорителят на болницата Боряна Маринкова. Малтретираното бебенце е абсолютно стабилизирано, с подобрени рефлекси и се храни напълно самостоятелно. Борбата оттук насетне обаче тепърва продължава и тя ще е насочена главно към предотвратяване на бъдещи последствия и усложнения. Пеленачето ще бъде обект на постоянни наблюдения в продължение на години.

Източник: http://bradva.bg/

Comments

  1. Отговор

  2. Отговор

  3. Отговор

  4. Отговор

  5. Отговор

  6. Отговор

  7. Отговор

  8. Отговор

  9. Отговор

  10. Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *