Дядо Добри прибран под „домашен арест”

diado_dobri-06

 

Старецът вече нито вижда, нито чува

Живият светец от Байлово дядо Добри е поставен под „домашен арест” в къщата си в софийското село, а екип на „България днес” го е заварил в добро здраве – научаваме от страниците на изданието.

Местните жители разказват, че загрижените роднини на 100-годишния църковен благодетел не му позволяват вече много-много да излиза. Причината за това е, че дядо Добри сериозно недовижда, а и е почти глух. Иначе е в добро здраве и сам се грижи за себе си. През няколко дни близки идвали и му носели храна и всичко необходимо за бита. Иначе старецът не е заключен и може да се разхожда свободно, но напоследък предпочитал да си седи у дома в старата, но поддържана и наскоро белосана къщурка.

 

Компания му правят двойка щъркели

Пред нея под слънчевите лъчи се зевенее избуяла трева, жълти глухарчета и мънички „парички”. Компания на дядо Добри постоянно правят два бели щъркела, свили гнездо на камбанарията на църквата, които се редуват да мътят яйцата си и потракват с червените си клюнове – пише в репортажа си изданието.

Дядо Добри
Дядо Добри вече почти не излиза от къщурката си
„От месеци, дори сега, когато се стопли времето, дядо Добри не сме го виждали из селото” – разправя местният жител Васил, който си пие биричката под сянката на кръчмата в селото.

„Преди ходеше до магазина, но вече никакъв не се вясва. Явно роднините му ги е страх да не го блъсне кола или нещо такова и затова настояват да си седи вкъщи” – споделя комшия на стареца в Байлово.

 

Продължава да набира средства за храмовете

В същото време столични богомолци свидетелстват, че въпреки всичко по веднъж-дваж седмично виждат дядо Добри да продължава да проси пари за кърквата пред „Св. Александър Невски” – пише в заключение изданието.

 

Източник: http://www.razkritia.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *