Княгиня Калина успя да пристигне за опелото на Кардам

20150408.mxpwmbveiu

 

 

Княгиня Калина – дъщерята на Симеон Сакскобургготски, успя да пристигне навреме в Мадрид за поклонението пред брат си Кардам, който почина вчера. Синът на последния български монарх беше погребан в тесен семеен кръг на гробището „Сан Исидро”, съобщава hola.com.Калина не успя да се сбогува с брат си приживе, но стигна навреме за погребението му и да му каже последно „сбогом”, отбелязва изданието. Тя пристигна заедно със съпруга си Китин Муньос и детето им Симеон-Хасан.

На погребението са присъствали само роднините на Кардам – родителите му Симеон и Маргарита, тримата му братя Кирил, Кубрат и Константин със семействата си и сестра им Калина със своето. Тя пристигна цялата облечена в черно точно навреме за православния ритуал, с който Кардам беше изпратен.

На погребението присъства и инфантата Елена, но като частно лице. Кардам имаше специални отношения с цялото испанско кралско семейство, припомня изданието.

След поклонението тленните останки на Кардам са положени в ковчег, обграден от венци и цветя на гробището „Сан Исидро”. Извършено е опело по православен обичай, на което присъствали само най-близките на княза.

Източник: http://bradva.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *