Проклятието на съкровището в Медвен: Млад мъж се удави, докато търсел подземна пещера (ВИДЕО)

Медвен, България
Снимка: Котел нюз

Легендата за несметно богатство под водопада на „Синия вир“ край с. Медвен взе поредна жертва, съобщава Котелнюз. Млад мъж, екипиран с любителско оборудване за подводно гмуркане, намери смъртта си в бурните и студени води на енигматичния вир край родното село на Захари Стоянов. За трагичния инцидент съобщи кметският наместник на селото Кънчо Дънеков.Инцидентът станал на 7 ноември, когато двама мъже от Варна пристигнали в райнона на вира с джип „Тойота“. Гмурналият се 41-годишен мъж е бил осигурен с въже от своя приятел, докато се намирал в буйните води на вира на мястото, където и в момента има силни водовъртежи.

След известно време, при подръпването на въжето, мъжът на сушата установява, че нещо не е наред и че във водата няма движение. След като се опитал да издърпа своя приятел, но не успял, човекът се уплашил и потърсил помощ на телефон 112. Спасителните екипи издърпали с кука и въже бездиханното тяло на удавения любител-гмуркач.

На въпросите на присъстващите органи и служби рационален отговор на въпроса какво са правили в този сезон и по това време двамата на това място и за какво се е гмуркал удавеният, отговор не е получен. Тялото на поредната жертва е транспортирано в Сливен за аутопсия, а оцелелият авантюрист е отведен за разпит и изясняване на случая в РДВР.

По думите на кмета на селото Кънчо Дънеков, легендите, свързани с подземната пещера, входът на която се крие под самия вир, продължават да събират от цяла България и Балканския полуостров иманяри, археолози и всякакви хора, готови да рискуват живота си, за да достигнат до заветната кухина, в която очакват да намерят съкровище.

10 души са загинали през годините заради влизане във водоема, когато водата не става за къпане, при това с налудничави подбуди за търсене на златото и скъпоценностите и въпреки предупредителните табели и надписи. През лятото на мястото, което се води неохраняем водоем, през година стават злополучни инциденти. Давят се предимно деца.

Котелнюз представи и архивни кадри от мястото заедно с телефонно интервю с кметския наместник, според когото загиналият е влязъл в „Синия вир“ с един костюм, а сега ще си отиде с друг…“

ВИДЕО: http://youtu.be/uCbzUI9cBmI

http://www.blitz.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *