Племенникът на Плевнелиев: Господинът попита дали аз съм отворкото и ме удари в бюрото

Разбраха чий роднина съм чак към края на ареста, обясни Станислав

София, България
Задържаният племенник на президента Росен Плевнелиев потвърди, че при арестуването си в Благоевград е бил ударен от полицай в бюро. Това станало в РПУ-то, след като униформеният влязъл в кабинета и попитал: „Ти ли си отворкото?“„Отказаха ми да говоря с баща ми. След това реших да ги попитам дали поне мога да се обадя на адвокат. Казаха, че имам това право само ако ме задържат за 24 часа. По-късно се установи, че наистина съм бил задържан“, започна Станислав във видеомост за „Здравей, България“ по „Нова телевизия“.

След това той потвърди излязлата преди няколко дни версия, че е бил удрян в бюро. „Имаше удар от трети полицай, който влезе. Удари ме в бюрото. Господинът попита дали аз съм отворкото. След като му отговорих, той реши, че трябва да ме удари. Не съм буйствал, не съм възпрепятствал разследването. Мисля, че не съм предизвикал с нищо ареста си“, обясни Станислав Плевнелиев.

Той се оплака, че е бил принуден да подпише документи, чийто смисъл не разбира. „Разбраха, че съм племенник на Росен Плевнелиев чак към края на ареста, след което ме накараха пак да подпиша документите и след това ме пуснаха. Не съм споделял нищо за чичо ми“, каза Станислав. Той добави, че в полицията е почувствал, че захарта му се покачва. Казал, че инсулинът му е в колата, но не получил разрешение да го ползва, въпреки че е диабетик.

БЛИЦ вече съобщи за скандалния случай. 22-годишният Станислав Плевнелиев бил тръгнал с лекия си автомобил „Ситроен“ към стадиона в Благоевград заедно с негов приятел. След като преминал кръстовището, автомобилът му е спрян от патрулка заедно с други две коли. Пътните полицаи му казали, че е минал на червен светофар и ще му съставят акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Станислав Плевнелиев започнал да спори с тях, че това не е вярно, тъй като е бил втората от трите спрени коли и когато е минал, го е хванал жълт светофар и отказал да подпише акта. Полицаите се изнервили, че младежът им опонира и му казали: „Айде качвай се в патрулката“, но той отново възразил, че не е престъпник. Тогава униформените извадили белезниците, сложили ги на ръцете му и подкарали служебната кола към 1 РПУ-Благоевград, а автомобила на задържания шофьор зарязали на улицата.

Източник: blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *