Шампионски подвиг на България по таекуондо разтърси света

Уникален подвиг на България в спорта таекуондо разтърси света! Българските таланти до 17 години направиха нещо невероятно и се поздравиха с шампионски медали и първо място на турнира във Върбовец!

Велик подвиг на българския отбор по таекуондо на турнира във Върбовец в Хърватска. Нашите спортисти до 17 г. завършиха на първото място в надпреварата и си тръгнаха като новият шампион, информира в. „Труд“.

Медалите по таекуондо, които спечелиха нашите девойки и юноши, са общо 12 (6 златни, 4 сребърни и 2 бронзови). Те се развихриха наистина невероятно и показаха, че България има огромен потенциал в този спорт. Всъщност това не е нещо чудно или ново, защото винаги сме били сред фаворитите на бойните спортове.

taekuondo

България отново показа класата си по таекуондо

С първи места на турнира по таекуондо се отличиха: Сотир Димитров, Йордан Колев, Владимир Главчев, Мартин Гърков, Спасиана Григорова и Мария Пулина. Като втори финишираха: Александър Георгиев, Георги Стоянов, Петър Спасенич и Ивана Турнова. А с бронза се поздравиха Димитър Сейков и Даниел Турнов.

Така с общо 12 медала националният отбор на България завърши като шампион. Турнирът по таекуондо във Хърватска е изключително силен. В него всяка година участват много бъдещи таланти. През 2014 година цели 600 деца взеха участие в надпреварата. Българските момчета и момичета обаче показаха, че България е номер едно в още един спорт.

Цялото име на този турнир е Открит турнир по Текуондо – М – 2В град Върбовец. Представянето на нашите състезатели е повлияло изключително положително на всички техни близки, научи Zasada.bg. Дано да повлияе така и на целия българския народ, защото спортът таекуондо има огромно бъдеще у нас.

Българското таекуондо има добри традиции. Нашата хубавица Албена Малчева е печелила множество турнири, но и тя е тръгнала от подобни надпревари като тази в Хърватска. Дано подобна съдба сполети и нашите 12 деца, които постигнаха този подвиг.

Източник: kliuki.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *