Лоши новини за Шумахер навръх рождения му ден!

Бившият пилот от Формула 1 остава инвалид?

Лоши новини за Михаел Шумахер навръх 45-и му рожден ден. Пилотът, който е поддържан в изкуствена кома в болницата в Гренобъл, по всяка вероятност ще остане инвалид до края на дните си, казва проф. д-р Жан-Франсоа Пайен, завеждащ отделение „Реанимация“ във вопросното болнично заведение.

Шумахер, който падна лошо по време на ски почивката си в Алпите, претърпя 2 операции, след които състоянието му се стабилизира, ала все още има риск за живота му, пише „Клюки.бг„. Шуми е умишлено поддържан в кома от докторите, но никой не се наема да каже още колко ще бъде в такава, вероятно поне още 2 седмици. Легендата може и да пребори смъртта, но ако оцелее, вероятно ще остане инвалид, макар никое от медицинските лица да не се нае да разкрие кои органи са най-сериозно засегнатите.

Д-р Пайен обаче натъжи роднините и фенове като каза, че травмите на мозъка били толкова сериозни, че дори пациентът да живее, последствията ще му останат до края на дните. Вероятно необратимо засегнато е зрението на пилота, тъй като каската му се е счупила на две при удара, пише „Гадзета дело Спорт“.

„Ферари“ пък реши да каже Честит Рожден Ден на Михаел, като събере кротко тифози на „скудерията“ пред болницата в Гренобъл.

Травмите по мозъка на Шумахер са изключително тежки и пилотът вероятно е увредил трайно зрението си

Травмите по мозъка на Шумахер са изключително тежки и пилотът вероятно е увредил трайно зрението си

safe_image.php

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *