Страхотия до Пловдив! Положението е нетърпимо!

Крадци нападат наред в Костиево

Нагли апаши са нахлули с взлом в осем къщи през изминалата нощ, а преди това са ограбили и хранителен магазин. Това разкриват жилите на село Костиево, което се намира в близост до Пловдив. Гражданите силно се страхуват и не могат да спят вечер заради системните кражби в населеното място.

Те смятат, че полицията трябва да се намеси незабавно, тъй като положението вече не се търпи. Възрастни хора са категорични, че дори в къщите им да няма нищо ценно, апашите отново нападат и преобръщат жилищата ми с краката нагоре. Така се е случило и с Йорданка Савчева и Марийка Машкунска. Двете жени разказват, че живеят само на една пенсия, но въпреки това са били посетени от опасните крадци.

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

През изминалата нощ те са нахлули в дома им, но не са открили нищо и са излезли с празни ръце. На сутринта всичко в жилището е било наопаки. Пенсионерките се страхуват и за живота си. До този момент от съседи на Марийка наглите апаши са взели сумата от 15 лева, а най-много пари са успели да намерят преди няколко седмици от семейство, живеещо в близост. Откраднати са 100 лева.

Системните кражби в Костиево са започнали от декември месец миналата година. Оттогава насам нито един жител на селото не спи спокойно и живее в страх. Търпението на хората е започнало да се изчерпва, а полицията е безсилна. По думите на други граждани в населеното място апашите били изключително нагли, тъй като те не нападали само вечер.

При два от обирите крадците са нахлули в 6-7 часа, без дори да се притесняват дали хората в жилището са будни или не. Въпреки всичко обаче хората не обвиняват ромите, живеещи в селото. Те ги смятат за работливи граждани и разкриват, че досега не са създавали проблеми на съседите си, пишат още от blitz.bg.

Източник: pravda.bg

Comments

  1. Отговор

  2. Отговор

  3. By Ангел Георгиев

    Отговор

  4. By Мерал М.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *