Направете петите си меки с яйце! Сухотата и напукванията ще останат в миналото!

Направете петите си меки с яйце! Сухотата и напукванията ще останат в миналото!

Силно загрубялата кожа на стъпалата е често срещан проблем. Причината за това може да бъде индивидуално предразположение, липса на витамини, неудобни обувки, неправилна хигиена или гъбична инфекция.
 
Ако не се установи причината за загрубяването навреме и не се предприемат необходимите мерки, с течение на времето кожата неизбежно ще започне да се напуква, причинявайки не само естетически дискомфорт, но и осезаема физическа болка.
 

 
Ако имате нужда от ефективно средство, което да премахне грубата кожа, да излекува напукванията и да ви избави от гъбичките, ние можем да ви предложим такова. Още след първото му прилагане ще върнете мекотата на петите си!
 

 
Мехлем за напукани пети
 
В състава на този мехлем има яйце (източник на лецитин – за заздравяване на рани и като възстановяващ агент), масло (омекотява бързо, подхранва, витаминизира) и оцет, който отстранява мъртвите клетки на кожата и има противогъбични свойства.
 
Необходими продукти:
 
. 1 яйце
. 70%-на оцетена есенция
. 200 гр. масло
 
Начин на приготвяне:
 
1. Измийте яйцето и го сложете цялото в чаша, след което го залейте с оцетната есенция, така че да го покрие напълно. Оставете го на тъмно място в продължение на 5 дни.
 
2. След този период, ще видите, че черупката се е разтворила и е пуснала мътни седименти.
 

 
3. Извадете яйцето внимателно с лъжица (под действието на оцета то ще бъде малко като варено) и го поставете в друг съд. Отстранете омекналата черупка, смачкайте яйцето с лъжица и добавете към него утайката с оцета, която е останала в чашата.
 
4. Добавете маслото и разбъркайте всичко добре. Готовият мехлем поставете в затворен съд и го съхранявайте в хладилник.
 
Преди да започне да прилагате мехлема задължително подсушете пресните пукнатини, за да се избегне изгаряне. Нанасяйте продукта върху напуканите и грапави участъци, като избягвате местата, където кожата е по-деликатна.
 
Преди да си легнете накиснете стъпалата си във ваничка със сол и ги подсушете. Намажете областите, нуждаещи се от лечение с така приготвения мехлем, сложете на краката си найлонови торбички и чорапи отгоре. Можете вече да си лягате.
 

 
На сутринта измийте краката си с топла вода и сапун, внимателно изстържете мъртвата кожа и намажете стъпалата си с подхранващ крем. 
 
Повтаряйте този процес, докато постигнете желания ефект. Обикновено след второто нанасяне, пукнатините напълно се затварят и петите стават необичайно меки!
 
Разкажете на приятелите си за това ефективно домашно средство за напукани пети!
 

Други новини:
Ето как да изпратите съобщение чрез Viber без интернет връзка
14 предупредителни сигнала, че кръвната ви захар е много висока!
Вълшебен сладкиш: Печете едно тесто – получавате три слоя
Ето какво ще се случи, ако един месец не пиете кафе
Билката която освобождава от стрес и носи здраве, късмет и париloading…

Източник: mall359.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *